Plantagen ottaa käyttöön pakkausten kierrätykseen kannustavan sovelluksen

Kuvituskuva: Bower

Pohjoismaiden suurin puutarha-alan ketju Plantagen aloittaa yhteistyön panttisovellus Bowerin kanssa. Sovelluksen lataamalla ja tuotteiden viivakoodin skannaamalla asiakas saa korvauksen kaikista kierrättämistään Plantagenin pakkauksista. Kierrätys onnistuu matkapuhelimen avulla tavallisissa kierrätyspisteissä.

Plantagen on solminut yhteistyön panttipakkaussovellus Bowerin kanssa. Sovellus mahdollistaa pantillisten pakkausten kierrättämisen kuluttajia motivoivalla tavalla. Panttisovelluksella on tänä päivänä yli 300 000 käyttäjää ja sen kautta on kierrätetty yli 25 miljoonaa erilaista pakkausta.

Sovellus tarjoaa kierrätysratkaisun asiakkaille

Plantagen on jo useiden vuosien ajan pyrkinyt vähentämään jätettä ja varmistamaan paremman jätehuollon omassa toiminnassaan. Yhteistyössä Bowerin kanssa Plantagen tarjoaa nyt myös asiakkailleen mahdollisuuden tulla palkituksi kierrättämisestä. Nyt kaikki Plantagenin tuotteet, joissa on viivakoodi, voidaan skannata sovelluksella, jolloin asiakas saa panttikorvauksen – pisteitä tai rahaa – suoraan kännykkään.

– Käytämme pakkauksia tuotteiden, kuten kukkien ja kasvien, suojaamiseen. Siksi käytämme paljon muovi- ja kartonkipakkauksia, jotka sekä voi että pitää kierrättää. Sovellus palkitsee ne asiakkaat, jotka ovat valmiita näkemään tämän pienen vaivan luonnon hyväksi, kertoo Plantagenin kestävästä kehityksestä vastaava viestintäpäällikkö Charlotte Gjone.

Yhteistyö osa jotain suurempaa

Kierrätys on maailmalla ilmastoagendan kärjessä. YK:n ympäristökokouksessa yli 150 maata osallistui historialliseen päätökseen laatia maailmanlaajuinen sopimus muovisaasteita vastaan. Tavoitteena on saada sopimus voimaan vuoteen 2024 mennessä. Muovijätteen vastaista sopimusta pidetään ympäristön kannalta tärkeimpänä päätöksenä sen jälkeen, kun Pariisin sopimus hyväksyttiin vuonna 2015.

– Asiakkaamme välittävät ympäristöstä ja haluavat pitää huolta luonnosta. Pohjoismaissa olemme jo hyviä kierrättäjiä, ja monet ihmiset ovat innostuneita jätteiden lajittelusta. Tarjoamalla pakkauksistamme panttimaksun annamme oman panoksemme, ja tuntuu motivoivalta olla osa jotain suurempaa. Loppujen lopuksi teemme kaiken yhteisen planeettamme hyväksi, Gjone sanoo.

Kierrätettyjen pakkausten osuutta on lisättävä

Bower perustettiin vuonna 2019, ja sen idea perustuu ajatukseen, että panttikorvaus on tehokas tapa lisätä kierrätystä. Bowerin perustaja Suwar Mert sanoo, että taloudellinen hyöty on useimmille ihmisille tärkeää.

– Vaikka kansainvälisesti alle 15 prosenttia kaikista muovipakkauksista kierrätetään, yli 80 prosenttia kaikista palautettavista pakkauksista kierrätetään. Bowerin ansiosta kuluttajilla on nyt taloudellinen kannustin kierrättää, sillä he saavat palkkion jokaisesta kierrättämästään pakkauksesta. Yrityksille taas panttisovellus tarjoaa hyvin yksinkertaisen tavan ottaa suurempi vastuu pakkauksistaan, Mert sanoo.

Bower-sovellus on käytettävissä Plantagenin pakkausten kierrättämiseen huhtikuun viidennestä päivästä eteenpäin. Sovellus tulee käyttöön Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Miten sovellus toimii:

1. Lataa Bower-sovellus (saatavilla App Storesta ja Google Playsta).
2. Etsi sovelluksesta lähin kierrätyspiste, tai rekisteröi oma.
3. Vie pakkaus kierrätyspisteelle ja skannaa pakkauksessa olevat viivakoodit sovelluksella.
4. Vastaanota pantti (raha tai kupongit) suoraan matkapuhelimeesi.

Täältä voit lukea lisätietoa Bowerista: https://www.getbower.com/fi