Oululainen Reissumies vähentää muovia pakkauksissaan: 10 miljoonaa leipäpussia vähemmän joka vuosi

85c4f7643f71e9d8_800x800ar

Fazer Leipomot vähentää Oululainen Reissumies -leivän pakkauksesta muovia. Uudistusten myötä muovia säästyy vuosittain yli 25 000 kiloa, mikä vastaa 10 miljoonaa Reissumies-pussia. Uudistuneet pakkaukset ovat kaupoissa helmikuun puolivälistä lähtien.

Uusi, mittatilaustyönä tehty pakkaus istuu Reissumiehelle paremmin kuin entinen. Muovin määrää vähennetään muun muassa napakoittamalla pakkausten mittoja ja ohentamalla materiaalia.

”Käymme läpi joka ikisen pakkauksemme. Oululainen Reissumies Täysjyväruis -pakkauksen myötä saavutettu muovinvähennys on vasta alkua, sillä aiomme vähentää ja ohentaa muovia aina kun voimme”, kertoo toimitusjohtaja Markus Hellström, Fazer Leipomot Suomi. ”Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä käytämme muovia 20 % vähemmän kuin vuonna 2018.”

Fazer Leipomot tekee jatkuvasti systemaattista työtä ympäristöystävällisempien pakkausmateriaalin löytämiseksi sekä muovin vähentämiseksi ja kierrättämiseksi. Tällä hetkellä 99 % Fazer Leipomoiden pakkausmateriaaleista on kierrätettäviä. Viimeisetkin pakkausmateriaalit muuttuvat kierrätettäväksi lähiaikoina.

”Vaikka vähennämme tarpeetonta muovin käyttöä aina kun voimme, niin on silti hyvä muistaa, että leipäpakkauksen tarkoitus on suojata leipää, jotta se säilyttää tuoreutensa mahdollisimman pitkään ja vähentää näin syntyvää ruokahävikkiä”, kertoo Hellström.

Olemme myös parantaneet pakkauksissa olevia kierrätysohjeita, jotta kuluttaja voisi helposti lajitella pakkaukset oikein. Näin pakkauksiin käytetty raaka-aine saadaan jälleen kiertoon, uudelleen hyödynnettäväksi. ”Olemme saaneet uusista kierrätysohjeista kuluttajilta paljon kiitosta. Niitä pidetään selkeinä”, Hellström jatkaa.

Muovin vähentämisen lisäksi Fazer Leipomot keskittyy vastuullisuustyössään hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, vesistöjen rehevöitymisen estämiseen sekä ruokahävikin vähentämiseen.