Eko-Aku jätteettömän viikon iloksi

Eko-Aku_kansi

Suomen Kiertovoima ry KIVOn jäsenet eli kuntien jätelaitokset sekä energiayhtiö Helen ovat yhdessä Sanoma Media Finlandin kanssa tehneet Aku-Ankan lukijoille ympäristöteemalehden. Viikolla 47 Aku-Ankan liitteenä ilmestyvä Eko-Aku on tuhti, 16-sivuinen tietopaketti jätteiden materiaali- ja energiahyötykäytöstä sekä resurssitehokkuudesta. Eko-Aku ei saarnaa lajittelusta, hiilijalanjäljistä ja ilmaston lämpenemisestä sormi pystyssä, vaan tarjoaa Ankkalinnan esimerkein viihteellisempää lähestymistapaa.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakon vuoksi Aku-Ankka ei odotetusti kolahdakaan postilaatikkoon. Sen sijaan Aku-Ankkaa sekä sen liitettä Eko-Akua voi lukea verkossa osoitteessa https://www.akuankka.fi/. Lukeminen ei vaadi tunnuksia, mutta ei toimi kaikilla verkkoselaimilla.

Eko-Aku lukemalla on mahdollisuus menestyä Aku-Ankan ympäristövisassa. Visa löytyy osoitteesta:

https://www.akuankka.fi/akkari-ymparistovisa

Eko-Akun digitestillä selviääkin omien lajittelu- ja kiertotaloustietojesi aukkopaikat. Testi paljastaa onko sudenpentutason ekohenkilö, Törky-Tulppu vai ihan keskiverto ympäristön ystävä.

5,3 miljoonaa kuntalaista ovat Suomen suurin kiertovoima. Suomen Kiertovoima ry – KIVO edustaa julkista jätehuoltoa ja kuntien 31 jätelaitosta. Jäsenlaitoksemme toteuttavat asukkaiden jätehuollon kustannustehokkaasti ja vastuullisesti yhteistyössä yksityisten yritysten ja tuottajayhteisöjen kanssa. Edistämme Suomen kiertotaloutta turvallisesti ja terveellisesti.

Eko-Akun asukkaille tarjoaa: Botniarosk Oy Ab, Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Ekokymppi, Ekorosk Ab Oy, HSY, Jämsän kaupunki, Jätekukko Oy, Keski-Savon jätehuollon liikelaitoskuntayhtymä, Kiertokaari Oy, Kiertokapula Oy, Kymenlaakson Jäte Oy, Lakeuden Etappi Oy, Lapin jätehuolto kuntayhtymä Lapeco, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy, Lounais-Suomen Jätehuolto Oy, Metsäsairila Oy, Millespakka Oy, Mustankorkea Oy, Napapiirin Residuum Oy, Perämeren Jätehuolto Oy, Pirkanmaan jätehuolto Oy, Porin kaupungin jätehuolto, Puhas Oy, Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy, Rosk’n Roll Oy Ab, Sammakkokangas Oy, Savonlinnan seudun jätehuolto Oy, Stormossen Ab Oy, Vestia Oy ja Ylä-Savon Jätehuolto Oy.