Lidl poistaa muovikorkit laktoosittomista maitojuomatölkeistä. Korkiton tölkki säästää vuosittain muovia yli 30 000 kiloa

b71c3af32b128f8f_400x400ar

Lidl poistaa muovikorkit laktoosittomista maitojuomatölkeistä. Korkiton tölkki säästää vuosittain muovia yli 30 000 kiloa.

Lidl luopuu oman Pohjolan Meijeri -merkkinsä maitojuomatölkkien muovisista korkeista. Korkit poistetaan kaikista laktoosittomista maitojuomista sekä laktoosittomasta piimästä. Korkit jäävät historiaan lokakuun aikana.

– Siirtymällä muovikorkeista perinteisempään tölkkimalliin vähennämme muovijätettä yli 30 000 kiloa vuodessa. Konkreettisesti luku vastaa yhteensä yli 60 lehmän painoa, kertoo valikoimapäällikkö Tommi Lehmussaari.

Lidlin tavoite on vähentää muovia kaupan omien merkkien tuotteista 20 prosenttia vuoden 2025 loppuun mennessä. Muovikorkkien poistaminen on jälleen yksi askel kohti tätä tavoitetta.

– Etsimme jatkuvasti keinoja vähentää tarpeetonta muovia. Punnitsimme muovikorkkien ympäristövaikutusta sekä käyttömukavuutta ja tulimme siihen tulokseen, että muovin vähentäminen on tässä kohtaa järkevää. Pienellä muutoksella saadaan aikaan suuri vaikutus! Lehmussaari summaa.

Korkkien sijaan maitojuomissakin otetaan käyttöön muista maitotölkeistä tutut perinteiset kaatonokat, joka aukaistaan tuttuun tapaan tölkin ”siipiä” taivuttamalla.

Lidl korvaa myös Pohjolan Meijerin perusmaitotölkkien raakaöljypohjaisen muovikerroksen mäntyöljypohjaisella pinnoitteella. Uudet pinnoitteet tulevat rasvattomiin maitotölkkeihin sekä kevyt- ja täysmaitotölkkeihin myöhemmin syksyllä.