Ajankohtainen tietokirja muovista

hyva_paha_muovi_etukansi_240ppi

Johanna Kohvakka & Liisa Lehtinen

HYVÄ, PAHA MUOVI
Vähennä viisaasti

  • Mitä muovit ovat ja miten niistä tuli niin suosittuja?
  • Mitä mikromuovi on ja mitkä ovat sen merkittävimmät lähteet?
  • Kuinka ratkaisemme merten roskaantumisen?
  • Ovatko biohajoavat muovit ja biomuovit ekoteko?
  • Mikä merkitys muovilla on resurssitehokkuudessa?
  • Miten materiaalien ympäristövaikutuksia voidaan mitata?
  • Miten voimme vähentää muovin ja muiden materiaalien kulutusta?

Muun muassa näihin ajankohtaisiin kysymyksiin saadaan vastaus kirjassa Hyvä, paha muovi. Kirja käsittelee näitä moniulotteisia aiheita kansantajuisesti ja antaa käytännön neuvoja muovin kulutuksen vähentämiseen.

KTM Johanna Kohvakka toimii From Waste to Taste ry:n hankejohtajana vastuualueenaan kiertotalouden ja kestävän kehityksen hankkeet. Kohvakka on toiminut neuvonantajana mm. Kyproksen ympäristöministeriössä sekä EU-viestintään keskittyvässä Aamu Associates -viestintätoimistossa.

TkL Liisa Lehtinen toimii materiaalitekniikan yliopettajana ja tutkimusryhmän vetäjänä Turun ammattikorkeakoulussa. Hän on vastannut useista muoveihin, biopohjaisiin materiaaleihin ja kierrätysmateriaaleihin liittyvistä tutkimushankkeista. Lisäksi hän toimii kiertotalouden asiantuntijana Aamu Associates -viestintätoimistossa.

Hyvä, paha muovi

ISBN 9789523128125
Luokka 50.1
Sidottu
182 s.
Ilmestyy viikolla 22/2019