Muovimuuvi laajenee Keravalle ja Järvenpäähän: Muovipakkaukset kiertoon suoraan omalta pihalta

beverage-cups-2147902_1280

Lassila & Tikanoja haluaa kantaa kortensa kekoon Suomen muovinkierrätyksen vauhdittamiseksi. Se onkin käynnistänyt ”Muovimuuvin”, jonka tavoitteena on tehdä käytännön tekoja, joilla yhä suurempi osa Suomen muoveista saadaan kiertämään uusien tuotteiden raaka-aineeksi. Nyt yhtiö kutsuu keravalaiset ja järvenpääläiset mukaan Muovimuuviin ja kierrättämään muovipakkaukset näppärästi omalla kotipihalla.

Suomessa jätteiden kierrätys ei ole kehittynyt toivotulla tavalla, ja kierrätystavoitteet uhkaavat karata käsistä. Meidän on ryhdyttävä kiireisesti toimeen, jotta kierrätys saadaan nousu-uralle ja kotimainen teollisuus saa kaipaamaansa uusioraaka-ainetta.

”Sekä meidän kokemuksen että eri tutkimusten mukaan lajittelun helppous on edellytys kierrätyksen lisäämiselle. Siksi haluamme jatkuvasti lisätä suomalaisten lajittelumahdollisuuksia omilla kotipihoilla”, kertoo Etelä-Suomen alueesta vastaava liiketoimintapäällikkö Pasi Jortimo Lassila & Tikanojan Ympäristöpalveluista.

Muovin kierrätys ei ole vaikeaa

L&T käynnistää muovipakkausten kiinteistökohtaisen keräyksen keskisellä Uudellamaalla. Toukokuun alusta lähtien yli viiden asunnon taloyhtiöt Keravalla ja Järvenpäässä voivat hankkia muovinkeräysastian omalle pihalleen. Loppukevään ja kesän aikana keräysaluetta on tarkoitus laajentaa myös Tuusulaan ja Nurmijärvelle.

”Muovinkeräyksen aloittaminen on helppoa eikä se vaadi mittavia investointeja. Autamme mielellämme taloyhtiötä alkuun pääsemisessä”, yksikönpäällikkö Tomi Aalto lupaa.

Myös asukkaille muovin kierrätys on helppoa, sillä se ei juurikaan eroa jo tutuksi tulleesta paperinkeräyksestä.

”Muovin lajittelu kotioloissa on vaivatonta. Helppo muistisääntö on, että lähes kaikki kaupasta kotiin kannetut muovipakkaukset kelpaavat muovinkeräykseen. Huuhtelu ja kuivaus riittää useimmissa tapauksissa”, Aalto sanoo.

Tarkemmat lajitteluohjeet ja muovinkeräyspalvelun tarjouspyyntölomake löytyvät Muovimuuvin www-sivuilta osoitteesta: www.muovimuuvi.fi .

Miljoona suomalaista muovinkeräyksen piiriin

L&T:n tavoitteena on mahdollistaa muovinkierrätys omalla kotipihalla miljoonalle suomalaiselle ensi vuoden alkuun mennessä.

”Tavoite on kova, mutta niin on haastekin. Muovia palaa tänä päivänä aivan liikaa sekajätteen joukossa. Jos muovi kerätään erikseen, pystytään sillä korvaamaan neitseellisen muovin valmistusta, säästämään öljyä sekä vähentämään ilmastopäästöjä”, muistuttaa L&T:n Pasi Jortimo.