Fazer lahjoittaa 20 muovinkeräysastiaa Lahteen

53264581_2264420383827609_6641136251372044288_n

Fazer kannustaa suomalaisia mukaan kierrätystalkoisiin ja lahjoittaa Lahteen 20 muovinkeräysastiaa edistääkseen kuluttajien mahdollisuuksia kierrättää. Fazer Leipomot on Lahden I love muovi -tempauksen yhteistyökumppani ja lahjoittaa muovinkeräysastiat osana kampanjaa.

Innostus kierrättämiseen kasvaa, kun muovinkeräysastia ilmestyy kotipihaan. Fazer Leipomot haluaa tehdä kierrätyksen mahdollisimman helpoksi kuluttajille ja lahjoittaa 20 muovinkeräysastiaa Lahden Talot Oy:lle, joka on Lahden kaupungin omistama osakeyhtiö. Lahden Talot Oy omistaa noin 7300 asuntoa. Lahjoitettavat muovinkeräysastiat sijoitetaan Lahden Talojen kerrostalokiinteistöihin.

Lajittelu on ratkaisu  

Sekä I love muovi -kampanja että Fazer haluaa kannustaa suomalaisia kierrättämään. Kun muovi lajitellaan muovinkeräykseen, materiaali saadaan uudelleen kiertoon ja käytettäväksi.

“Lahti on meille tärkeä kaupunki, sillä työllistämme alueella noin 550 ihmistä. Fazerilla on Lahdessa leipomo, oma mylly sekä rakenteilla oleva ksylitolitehdas. Haluamme kasvattaa ihmisten tietoisuutta lajittelusta ja kannustaa kierrättämään kanssamme”, sanoo Fazer Leipomoiden toimitusjohtaja Markus Hellström.

”Lahden Talot kiittää Fazeria lahjoituksesta. Tämä lahjoitus tukee erinomaisesti tavoitettamme tehdä pitkäkestoista työtä kiertotalouden saralla yhdessä asukkaidemme kanssa”, sanoo Lahden Talojen toimitusjohtaja Jukka Anttonen.

Ymmärrettävät kierrätysohjeet pakkauksiin

Useat suomalaiset kokevat lajittelun hankalaksi vaikeiden kierrätysmerkkien vuoksi. Moni ei tiedä miten eri materiaalit tulisi lajitella. Fazer Leipomot on alkanut muuttaa kierrätysmerkintöjään niin, että lajitteluohjeet on sanoitettu selkokielelle.

”Olemme saaneet uusista kierrätysohjeista kuluttajilta paljon kiitosta. Niitä pidetään selkeinä”, Hellström jatkaa.

Muovi itsessään ei ole pahis – mutta se pitää kierrättää uudelleen käytettäväksi 

Fazer tekee jatkuvasti systemaattista työtä ympäristöystävällisempien pakkausmateriaalin löytämiseksi sekä muovin vähentämiseksi ja kierrättämiseksi. Tällä hetkellä esimerkiksi 99 % Fazer Leipomoiden pakkausmateriaaleista on kierrätettäviä. Viimeisetkin pakkausmateriaalit muuttuvat kierrätettäväksi lähitulevaisuudessa.

”Testaamme jatkuvasti uusia pakkausmateriaaleja. Tämän hetkisistä vaihtoehdoista muovi on kuitenkin edelleen paras suojausominaisuuksiltaan. Muovipakkaus pidentää leivän säilyvyysaikaa ja vähentää samalla ruokahävikkiä”, kertoo Hellström.

Muovin vähentämisen ja kierrättämisen lisäksi Fazer Leipomot keskittyy ruokahävikkiin, CO2-päästöjen vähentämiseen ja kestävään viljanviljelyyn.

Fazer-konsernin vastuullisuustyön neljä kunnianhimoista tavoitetta ovat 1) 50 % vähemmän päästöjä 2) 50 % vähemmän ruokahävikkiä 3) 100 % vastuullisesti hankittua 4) enemmän kasvipohjaista. Vastuullisuus on oleellinen osa Fazerin strategiaa yhtiön uudistuessa moderniksi vastuulliseksi ruokayhtiöksi.

Lisätietoja:

I love muovi -kampanja: https://yle.fi/aihe/i-love-muovi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:llä on Lahdessa 20 Rinki-ekopistettä, joista 17 pisteessä kerätään muovipakkauksia. Löydä lähin Rinki-ekopisteesi: https://rinkiin.fi/kotitalouksille/rinki-ekopisteet/