Löfbergs luopuu fossiilipohjaisen muovin käytöstä

d7vnzrhij7vbeeeotzwc

Kahvipaahtimo on päättänyt luopua asteittain fossiilipohjaisen muovin käytöstä ja lanseeraa uuden ympäristöystävällisen pakkauksen. Fossiilipohjaisen muovin korvaaminen osittain kasvipohjaisella vaihtoehdolla pienentää ilmastovaikutuksia runsaat 30 prosenttia.

– Ratkaisu maksaa tällä hetkellä vähän enemmän, mutta pitkällä aikavälillä meillä ja ympäristöllä ei ole varaa muuhun. Fossiilipohjaisen muovin käyttöä on pakko vähentää, Löfbergsin tuotekehityspäällikkö Madelene Breiling sanoo.

Löfbergs on kehittänyt uutta pakkausta kaksi vuotta. Ruotsin päivittäistavarakaupoissa myytävän jauhetun kahvin pakkaukset on jo uusittu.

– Se oli tärkeä ensimmäinen askel. Seuraavaksi ryhdymme uudistamaan muuta valikoimaa. Vuonna 2020 Suomessa ja muilla markkinoilla myytävien pakkausten on sisällettävä uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettua muovia, ja vuoteen 2030 mennessä tarkoitus on käyttää ainoastaan kierrätettyjä tai uusiutuvia pakkausmateriaaleja, Madelene Breiling kertoo.

Löfbergs on alkanut uusia myös hotelleille, ravintoloille ja kahviloille myytävää tuotevalikoimaa. Uusi pakkausmateriaali on jo käytössä joissakin tuotteissa, loppuihin se on tulossa toukokuussa.

Fossiilipohjaisesta muovista luopuminen 
Löfbergs toi 25 vuotta sitten alumiinittomat kahvipakkaukset markkinoille ensimmäisenä Euroopassa. Vuonna 2015 Löfbergs lanseerasi kierrätettävään kartonkipakkaukseen pakatun jääkahvin, vuonna 2016 puolestaan kasvipohjaiset kahvikapselit. Nyt Löfbergs ottaa siis seuraavan suuren askeleen ja aloittaa fossiilipohjaisesta muovista luopumisen.

– Korvaamme osan fossiilipohjaisesta muovista sokeriruo’osta valmistetulla muovilla. Materiaali on kierrätettävää, ja sillä on samat suojaavat ominaisuudet kuin fossiilipohjaisella muovilla – mikä onkin tärkeää, sillä kahvi on herkkä valolle ja hapelle, Madelene Breiling toteaa.