Nordic Choice Hotels luopuu tarpeettomasta kertakäyttömuovista

ogeuqrmdazhyyta0s9di

Viime vuonna Comfort Hotel -hotelliketju päätti tehdä jotakin kasvavalle muoviongelmalle. Nyt koko Nordic Choice Hotels -konserni on päättänyt seurata hotelliketjun esimerkkiä ja luopua kaikesta tarpeettomasta kertakäyttömuovista vuoden 2019 aikana. Nordic Choice Hotels on lähtenyt yhdessä Hurtigruten-risteilyliikennöitsijän kanssa mukaan WWF:n ”muoviviestijuoksuun”, jonka tavoitteena on luoda muovinvastainen liike eri aloilla ja organisaatioissa.

Comfort-ketjun viime vuonna käynnistämä aloite on jo tuottanut tuloksia, kun muovitilausten määrä on vähentynyt 90 prosenttia Comfort-hotelleissa.

– Comfort Hotel on innoittanut meitä. On tosiasia, että mereen päätyy 15 tonnia muovia joka minuutti. Siksi onkin ollut helppo löytää motivaatiota ryhtiliikkeen tekemiseen koko konsernissa. Aiomme yhdessä 16 500 työntekijämme kanssa luoda alan vastuullisimman hotellikokemuksen 11 miljoonalle asiakkaallemme. Nyt on aika ryhtyä sanoista tekoihin. Tämän vuoden aikana luovumme kaikesta tarpeettomasta kertakäyttömuovista kaikissa hotelleissamme, sanoo Nordic Choice Hotelsin konsernijohtaja Torgeir Silseth.

Lisäksi hotellikonserni tekee yhdessä Clarion Hotelin ja Quality Hotelin kanssa perusteellisen selvityksen muoviongelman selättämiseksi. Tavoitteena on, että kaikissa hotelleissa luovutaan tarpeettomasta kertakäyttömuovista vuoden 2019 aikana ja samalla valvotaan, mihin käytetty muovi päätyy. Muovin käytön tiukemman valvonnan lisäksi läheinen yhteistyö toimittajien kanssa on tärkeä osa ratkaisua. Keskustelut on käynnistetty, ja kartoitamme nyt erilaisia ratkaisuja optimistisin mielin.

– Kun WWF kutsui meidät mukaan ”muoviviestijuoksuun” yhdessä Hurtigrutenin kanssa, lähdimme epäröimättä mukaan. Asiakkaittemme täytyy voida yöpyä hotelleissamme hyvällä omallatunnolla. Osallistumme tähän viestijoukkueeseen siinä toivossa, että meistä tulisi hotelli- ja matkailualan Charlotte Kalla, sanoo Nordic Choice Hotelsin vastuullisuuspäällikkö Harald Bjugstad-Holm.

Muoviviestijuoksun osanottajana Nordic Choice Hotels tähtää korkealle: vain palkintokorokkeen ykkössija on riittävä. Monissa hotelleissa on jo lähdetty mukaan järjestämällä rantojen siivoustapahtumia, plogging-roskajuoksuja ja muita tempauksia roskien keräämiseksi. Toiset hotellit ovat puolestaan toimineet edelläkävijöinä ja kehittäneet ratkaisuja kertakäyttöisten pillien ja sekoitustikkujen korvaamiseksi biohajoavilla vaihtoehdoilla. Håll Sverige Rent -järjestön mukaan merissä kelluu noin 150 miljoonaa tonnia muovijätettä, joten ongelmaan on korkea aika saada ratkaisu.

– Olemme suuri toimija Pohjoismaissa ja Baltian maissa, minkä vuoksi velvollisuutemme on auttaa ympäröivää maailmaa. Tavoitteena on toiminta, joka ei synnytä lisää muovijätettä. Vastuullisuuskysymykset ovat aina olleet tärkeitä Nordic Choice Hotelsille, ja kehotammekin kaikkia liittymään mukaan tämän vuoden tärkeimpään viestijoukkueeseen, Torgeir Silseth toteaa lopuksi.