Makia lopetti verkkokauppatoimituksissaan kertakäyttöpakkausten käytön.

repack_new

Maailman ympäristöpäivänä 5.6 kotimainen vaatemerkki Makia lopetti verkkokaupan toimituksissa kertakäyttöisten kuljetuspakkausten käytön. Kertakäytön sijaan Makia toimittaa kaikki verkkokaupassa tehdyt ostokset uudelleenkäytettävissä ja palautettavissa RePack-pakkauksissa.

Kertakäyttöpakkausten lopettaminen oli jälleen yksi askel kestävämpään ja ekologisempaan liiketoimintaan. Makia haluaakin näyttää esimerkkiä muille vaatemerkeille ja kannustaa myös asiakkaitaan vastuullisempaan toimintaan. Helppokäyttöinen RePack sopii tähän.

Ostoksen saapumisen jälkeen tyhjän RePackin voi palauttaa uudelleenkäyttöön yksinkertaisesti palauttamalla sen postillaatikkoon. Tyhjä pakkaus tarkastetaan, putsataan ja palautetaan takaisin käyttöön. Helppokäyttöistä ja kotimaista RePackia käyttääkin jo yli 40 verkkokauppaa 10 eri maassa. Makia palkitsee palauttajan 10 € lahjakortilla.

RePack-pakkaukset on suunniteltu kestämään vähintään 20 käyttökertaa. RePack voittikin vuoden 2017 Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnon.

Makialle päätös oli lopulta helppo. “Kertakäytön vähentäminen verkkokaupassa oli täysin Makian arvojen mukainen periaatepäätös”, sanoo verkkokaupan vetäjä Tuuli Malmivaara.

Lisätiedot:

https://www.makiaclothing.com/repack

www.originalrepack.com