Uusissa Coca-Cola -pulloissa on aiempaa vähemmän muovia

vl92unsp0b5udduhtuch

Sinebrychoff pakkaa jatkossa valmistamansa Coca-Colat ja muut virvoitusjuomat pulloihin, joissa käytetään aiempaa vähemmän muoviraaka-ainetta. Uudistuksen myötä yhtiön juomapakkauksissa käytetään yli 580 000 kiloa vähemmän muovia vuodessa, mikä vastaa määrältään yli 24 miljoonassa puolen litran Coca-Cola-pullossa käytettyä muovia.

Uudistus koskee kaikkia Sinebrychoffin valmistamien juomien pakkaamiseen käyttämiä 330 ml, 0,5 l, 0,95 l ja 1,5 l -kierrätysmuovipulloja, joissa koosta riippuen käytetään 11 – 23 % vähemmän muovia. Pakkausmateriaalin vähentäminen tarkoittaa, että pullojen valmistukseen tarvitaan vähemmän fossiilisia raaka-aineita, ja myös kuljetuksesta syntyy vähemmän hiilidioksidipäästöjä.

Uusien pullojen kierreosa on jatkossa neljä millimetriä matalampi kuin ennen. Kaulaltaan matalammissa pulloissa on myös matalammat korkit.

Koosta riippuen pulloissa käytetään 2 g – 5,5 g vähemmän muovia. Tämä tarkoittaa, että pulloissa ja korkeissa päätyy markkinoille peräti 588 000 kiloa vähemmän muovia vuodessa. Tämä vastaa yli 24 miljoonan vanhan puolen litran Coca-Cola–pullon muovimäärää. Kaikki uudet pullot ovat edelleen pantillisia ja kierrätetään käytön jälkeen materiaalina uudelleen.

Pakkauksien kehittäminen on ilmastotyötä

Uudet kierrätysmuovipullot jatkavat Sinebrychoffin jo vuosia jatkunutta pakkausten ympäristövastuutyötä ja toteuttavat osaltaan Carlsberg-konsernin kesäkuussa 2017 lanseeraamaa Together Towards ZERO –kestävän kehityksen ohjelmaa. Ohjelman tavoitteena on mm. nollata Carlsberg-panimoiden lämmityksestä ja sähkönkäytöstä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt vuoteen 2030 mennessä ja vähentää merkittävästi (30 %) ns. ohrasta-olueksi-ketjun hiilidioksidipäästöjä yhdessä raaka-ainetoimittajien ja muiden kumppanien kanssa.

Tänä vuonna Sinebrychoff vähentää kaikkia pakkausmateriaalejaan yhteensä 115 tonnia. Viimeisten kymmenen vuoden aikana pakkausmateriaalia on säästynyt yli miljoona tonnia.

Vuonna 2008 Sinebrychoff otti Coca-Cola-pulloissa käyttöön Coca-Cola Companyn PlantBottle-materiaalin. Puolen litran pulloista puolet on valmistettu kierrätetystä muovista ja puolet PlantBottle–muovista, josta 30 % on valmistettu öljyraaka-aineen sijasta kasvipohjaisista raaka-aineista. PlantBottle on maailman ensimmäinen osittain kasvipohjaisesta muovista valmistettu kierrätettävä PET-muovi. Sinebrychoff vähentää nyt myös PlantBottle-pulloissa käytetyn materiaalin määrää.

Lisätietoja Sinebrychoffin vastuullisuustyöstä https://sinebrychoff.fi/vastuu/carlsbergin-vastuustrategia/kohti-nollaa/