Suomalainen pakkausinnovaatio muuttamaan vaateteollisuutta kestävämmäksi huippubrändien kanssa

3aa4b39c-5e80-48f0-8fe3-55604feaf2fd

RePack on valittu startup-yritysten kansainväliseen kiihdyttämöön, jonka järjestäjinä toimivat Fashion for Good, Plug and Play ja Kering. Ohjelma keskittyy nopeuttamaan kestävän vaateteollisuuden innovaatioiden kasvua.

RePack on ainoana suomalaisena startup-yrityksenä mukana Plug and Play – Fashion for Good -ohjelmassa. Amsterdamissa järjestettävään ohjelmaan pääsi kaksitoista yritystä yli 250 hakijan joukosta. Kiihdyttämön yhteistyökumppanit halusivat löytää lupaavia kestävän vaateteollisuuden innovaatioita. RePackin uudelleenkäytettävä ja kierrätettävä pakkaus vähentää pakkausjätettä ja edistää kiertotaloutta.

“On hienoa päästä näkemään mitä maailman huippubrändit ajattelevat RePackista ja millaista yhteistyötä tästä voisi syntyä,” RePackin toimitusjohtaja Jonne Hellgren sanoo.

Ohjelmaan valituilla innovaatioilla on merkittävä ympäristöllinen ja sosiaalinen vaikutus vaateteollisuuden toimitusketjuun.

“Luksuksen tulevaisuus on riippuvainen innovaatioista, jotka auttavat kestävyyttä punoutumaan joka rakoon meidän teollisuudessamme,” Keringin vastuullisuusjohtaja Marie-Claire Daveu kertoo.

Kering on tunnettu luksus- ja vaateryhmä, johon kuuluvat muun muassa Gucci, Stella McCartney ja Puma. Toinen yhteistyökumppani Fashion for Good on maailmanlaajuinen aloite, joka keskittyy tekemään muotia kestävällä tavalla. Plug and Play tarjoaa maailmanlaajuisen innovaatioalustan startup-yrityksille ja yrityksille. Piilaaksossa toimiva yritys on aikaisemmin sijoittanut yrityksiin, kuten Paypal ja Dropbox.