:KATSO VIDEO: Euroopan laajuista Paristonkierrätyspäivää vietetään toistamiseen 9. syyskuuta – Suomi on paristonkierrätyksessä edelläkävijöiden joukossa

538050_271697116248880_99262645_n

EU:n tasolla asetettiin jo vuosia sitten tavoitteeksi, että vuonna 2016 45 % kaikista kannettavista paristoista ja pienakuista kerätään talteen. Suomessa on päästy tähän minimitavoitteeseen ja kampanjoinnin avulla kierrätysastetta pyritään yhä tasaisesti nostamaan. Maailmanlaajuisesti mitattuna Suomen keräysaste 47 % on korkea, Euroopassa kaikkein korkein se on Sveitsissä, jossa yli 70 prosenttia paristoista ja pienakuista päätyy kierrätykseen.

Paristonkierrätyspäivä näkyy ennen kaikkea sosiaalisessa mediassa

Perjantaina 9. syyskuuta Euroopan paristonkeräysjärjestelmien kattoyhdistys Eucobat jäsenineen järjestää toistamiseen Euroopan laajuisen Paristonkierrätyspäivän ja erilaisia kampanjoita sekä yleisölle että medialle, nostaen aihetta esiin muun muassa Facebookissa ja Twitterissä.

Kannettavia paristoja ja akkuja Suomen markkinoille saattavien yritysten tuottajayhteisö Recser Oy on tehnyt Paristonkierrätyspäivän tiimoilta yhteistyötä suositun tubettajan Max Blomfeltin kanssa. Hänen Boheemi-kanavallaan on yli 35 000 tilaajaa. 8. syyskuuta julkaistavalla videollaan Blomfelt opastaa rentoon tyyliinsä kierrättämään oikein erilaisia paristoja ja pienakkuja.

Paristonkierrätyspäivä on tärkeä, sillä kannettavien paristoja ja akkuja hyödyntävien laitteiden määrä kasvaa jatkuvasti ja niiden raaka-aineet voidaan kauppaan palauttamalla kierrättää uusiokäyttöön. Se on arjen pieni ja helppo ekoteko. Muun muassa Paristonkierrätyspäivän ansiosta viime vuonna keräysaste nousi Suomessa kaksi prosenttiyksikköä edellisvuodesta, joten teemapäivälle on selkeästi tilausta, Recser Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Räsänen kertoo.

NÄIN KIERRÄTÄT PARISTOT OIKEIN
•    Tulipaloriskin välttämiseksi teippaa paristojen ja akkujen virtanavat piiloon heti kun poistat ne käytöstä.
•    Pakkaa vuotavat tai ruosteiset paristot tai akut erilliseen muovipussiin: estät ärsyttävien aineiden joutumisen iholle tai muille pinnoille.
•    Kerää käytetyt ja oikein suojatut paristot ja akut paikkaan, josta lapsi ei saa niitä käsiinsä ja vie säännöllisesti kierrätykseen.
•    Älä laita paristoja ja akkuja sekajätteeseen, vaan palauta ne paristonkeräyspisteisiin, joita löytyy kaikista kannettavia paristoja ja akkuja myyvistä kaupoista ja kioskeista.
•    Säilytä kierrätystä varten kerätyt paristot ja akut virtanavat suojattuina esimerkiksi pantillisten pullojen lähellä: näin muistat helposti ottaa ne kauppareissulle.

Paristonkierrätyspäivän Facebook-tapahtuma:

https://www.facebook.com/events/678395165646628/

http://www.paristokierratys.fi,

http://www.facebook.com/paristotkiertoon,

https://twitter.com/RecserOy

Teipattuna vaaraton! -kampanja:  www.teipattunavaaraton.fi